soy libre libre libre
Het werd wel weer eens tijd voor een nieuw verhaaltje, er is veel gebeurd de afgelopen weken. Laat ik bij het begin beginnen...
De kidsclub biedt een aantal tours aan, waarbij de entertainers mee mogen bij een groot aantal kinderen. Dewi en ik hebben natuurlijk flink ons best gedaan om de tours te promoten en bij de zuidtour is het gelukt! Een hele prestatie gezien het feit dat we maar 5 kids hadden.. maaarrr één van ons mocht mee op tour, hmmm balen dat werd loten natuurlijk. In de middagpauze besloten we één van onze Roemeense vrienden te vragen om voor ons te loten en hoera hoera IK won! We begonnen met een ritje op een kameel, Nicole(het eerste meisje inde kidsclub) enik gingen samen op 1kameel een heelgehobbel door de bergen maar een super ervaring natuurlijk. Vervolgens gingen we naar het restaurant el diablo, gebouwd boven op een vulkaan, hier worden verschillende experimenten gedaan om te laten zien hoe heet de grond onder je voeten is.Eerst werd er een kuiltje gegraven van nog geen 30 cm diep, vervolgens nam de man die het experiment uitvoerde wat steentjes uit de kuil en gooidedie op onze handen, de steentjes waren zo heet dat jeze niet eens kon vasthouden! Het tweede experiment bestond uit een gat van 2 meter, hierin werden wat droge takken gegooid en binnen een aantal seconden vlogen die in de fik. Vervolgens kwamen we aan bij een aantalmetalen buizen die 3 meter de grond in gingen, hierin werd een beetje water gegooid waarna er na 3 seconden enorme stoom fonteinen ontstonden. Wat ook heel indrukwekkend was, was een natuurlijke barbeque; boven op de vulkaan was een gat gemaakt van 3 meter diep hierboven was een grilplaat geplaatst waarop een stuk of 30 kippeboutjes lagen te garen, het vlees was net als bij een gewone barbeque binnen 20 minuten gaar!
De tour vervolgde zich naar het nationale park timanfaya, hier kregen we de prachtigste landschappen en uitzichten te zien, lava golven, kraters en de hoogste vulkanen. Het laatste punt was la Geria, het wijngebied van Lanzarote, deze wijnen hebben een heel andere smaak dan de bekende wijnen uit bijvoorbeeld Frankrijk.
Al met al een erg leuke dag en ik heb een hele boel van het eiland gezien!
Oké en toen de grote omslag, Dewi werd overgeplaatst naar Curacao... Rond een uur of twaalf werd ze gebeld met deze mededeling en 'savonds was het definitief, ze zou nog 2 dagen blijven en dan vertrok ze naar Nederland. Een hele klap, vooral voor mij. Vanaf nu moest ik het alleen doen, de communicatie met het hotel en het personeel loopt niet altijd even vloeiend en zoals we het wel kennen is het hier in Spanje: mañana mañana... Niet echt handig als je echt spullen nodig hebt.. Maargoed vallen,opstaan en gewoon weer doorgaan! De avond voor Dewi's vertrek zjin we met Corinne, Niousha en Mario uiteten geweest bij de beste Italiaan ooit en hebben we alles leuk afgesloten, daarna nog een eind party en de volgende dag het emotionele afscheid, haha!
Ondertussen zijn er sinds Dewi's vertrek nog 2 kindjes geweest, een broertje en een zusje. In het hotel hier, zit ook nog een ander animatieteam een internationaal team. Kinderen gaan natuurlijk naar een kidsclub om vriendjes te maken en leuke teamspelletjes te doen en niet alleen met hun broer of zus te knutselen, ik heb ze dus voorgesteld aan de andere club en dit bleken ze leuker te vinden. Hier konden ze wel teamspellen doen en konden ze van elkaar winnen zonder ruzie te maken ;-). Ondertussen ben ik naar de directeur gegaan om te vragen wat nu de hele bedoeling is, ik word vanaf nu in de babyclub geplaatst totdat er nieuwe kindjes komen. Heeeeeeeel toevallig heb ik vandaag gehoord dat er sowiesotot en met 8 augustus géén nieuwe kinderen komen. Lekker dus... Het klinkt opzich wel leuk, lekker vrij bakken aan het strand en bij het zwembad, maar op een gegeven moment gaaat het vervelen. Bovendien werkt iedereen hier in valparaiso (ons appartementencomplex) dus je zit het grootste deel van de dag in je eentje. Maarrr ik heb voor mezelf besloten om gewoon zoveel mogelijk van het eiland te gaan zien en wanneer ik vrij ben gewoonn lekker naar het strand te gaan en er maar zoveel mogelijk van te genieten!
Nou dit was het tot zover eigenlijk wel. Ik begin alles wel te missen thuis, zondag zit ik hier officieel 4 weken dus dan zit ik op de helft. De eerste helft is echt heel snel gegaan maar ik denk dat het vanaf nu wat langzamer zal gaan... Afgelopen zondag belde mijn oma me en waren mijn ouders en oom en tante bij hun aan het barbequen dus ik heb iedereen even kort kunnen spreken. Dat vond ik echt heel leuk, alleen vond ik het toen natuurlijk heel jammer dat ik er niet bij was. Maargoed dat komt na een maand vast wel weer!
Nou amigos ik denk aan jullie! Dikke kus vanaf Lanzaaa